Drone bouwpakketten

Omdat de commerciële drone markt ontzettend is gegroeid en met bijna 20% ieder jaar blijft groeien, zijn er nu een onvoorspelbaar aantal bouwpakketten voor drones beschikbaar en met bijna ieder budget mogelijk om aan te schaffen. Omdat de markt zich verder aan het ontwikkelen is, kunnen drones nu tegen zeer aantrekkelijke prijzen worden aangeschaft en dit gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit. Er zijn namelijk uitstekende en betaalbare drone zelfbouwpakketten te koop. Ook is het natuurlijk mogelijk zelf je drone te maken van bijvoorbeeld carbon fiber.

Soorten zelfbouwpakketten

Als je van plan bent een drone zelfbouwpakket aan te schaffen, dan hebben we een aantal tips voor je waar je rekening mee kunt houden. Als eerste raad ik je aan niet de kluts kwijt te raken bij termen als ARF, RTF en BNF. Als je begrijpt wat ze inhouden is het een stuk makkelijker om het juiste zelfbouwpakket voor jouw drone te vinden.

Ready to fly

RTF betekent ‘Ready-To-Fly’ en is een goede aankoop voor beginners wegens het feit dat er niet zoveel onderdelen geassembleerd hoeven te worden. Hij kan namelijk al vrij snel de lucht in. Ready To Fly drones moeten normaal gesproken wel eerst opgeladen worden.

Bind and fly

Ten tweede bestaat er BNF, dit betekent ‘Bind-And-Fly’. Dit pakket komt echter zonder controller. Dit kan handig zijn als je al een controller in je bezit hebt, of er zelf 1 wilt maken. Je moet wel controleren of je nieuwe drone geschikt is voor je controller, omdat sommige controllers niet werken, zelfs als ze op hetzelfde kanaal of frequentie werken.

Almost ready to fly

Als laatste bestaan er nog Almost ready to fly drones, ARF. Deze beschrijving voor drones is echter flink uitgebreid en kan verschillende betekenissen hebben voor verschillende producten. Lees de omschrijving dus goed voordat je besluit het apparaat aan te schaffen. Sommige ARF drones zijn voorzien van alle benodigdheden, zoals de zender en de ontvanger, terwijl bij sommige andere drones nog niet eens een batterij is meegeleverd.

Drones koop je eenvoudig online

Omdat drones een hype zijn geworden, kunnen ze eenvoudig online worden aangeschaft waar dan ook ter wereld. De grootste winkels die deze apparaten verkopen bevinden zich in Amerika en in China, maar bieden verzending over de hele wereld aan. Met een beetje zoekwerk vind je ook online drone shops in Nederland, maar als je kijkt tussen de grote merken als Dji dan zit je nooit verkeerd. Ook kun je drones uit china bestellen via bijvoorbeeld Alie Express.

Online winkels

Hobby King is 1 van de grootste online als het op drones aankomt en met goede reden. Ze ontwikkelen hun eigen producten en ze hebben toestemming om drones van anderen te produceren. Daarnaast mogen ze de grootste merken verkopen. Er is erg veel beschikbaar als je alleen al kijkt naar drones voor de consument, maar je moet wel opletten wat je koopt. Niet alle onderdelen zijn even goed. Bekijk daarom de reviews voordat je tot aankoop overgaat. Op de website RCGroups.com vind je verschillende producten in de groep ‘classified’. Dit is een marktplaats voor drone onderdelen. Nogmaals wil ik je erop wijzen om voorzichtig zijn met dit soort sites, want er zitten misschien mensen op die de boel oplichten, net zoals dat je overal op het web voorzichtig dient te zijn, dien je dat hier ook te doen. Praat met de verkoper en bekijk het product het liefst met eigen ogen. Er zijn ook vele andere online winkels waar je drones en drone onderdelen kunt bestellen. Bijvoorbeeld bij bol.com, amazon, het merk DJI, of quadrocopter.com. Onthoudt alleen veilig je aankopen online te doen en niet te betalen voor iets waarbij jij je ongemakkelijk voelt.

Facebook
Google+
https://www.realdrones.nl/drone-bouwpakketten">
Twitter

Drone zelfbouwpakket

Heb jij altijd al zelf je eigen drone willen bouwen? Tegenwoordig is dit uitstekend haalbaar. Het zelf bouwen van een drone begint met een stappenplan en een lijst met aan te schaffen onderdelen. Waar bestaat een drone nou eignelijk uit? Dit overzicht is bedoeld voor diegene die nog nooit zelf een drone heeft gebouwd. Voor het bouwn van een drone zonder camera heb je de volgende onderdelen nodig.

– Frame
– Motoren
– Propellers
– Electronic speed Controller (ESC)
– Accu
– Flight Controller
– Afstandsbediening
– Gereedschap

Het frame is de basis van je drone. Het frame van een octocopter heeft 8 armen. Het frame van een hexacopter 6 en de meest voorkomende drone is de quadcopter met 4 armen. Frames zijn verkrijgbaar in verschilllende vormen en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit ‘X’ ’+’ of ’Y’ vorm. ‘X’ en ’+’ hebben 4 motoren en 4 propellers terwijl drones met een ’Y’ vorm vaak maar zijn uitgerust met 3 propellers en 3 mototoren. De keuze die je zult moeten maken hangt af van je persoonlijke wensen. Wil je mooie foto’s schieten, dan heb je een goede camera nodig, maar ook een stevig frame dat geschikt is om je zware camera te tillen. Gebruik je een groot frame dan heb je ook zware propellers en motoren nodig. Zoals je ziet is er dus veel mogelijk, maar niet alle onderdelen zijn compatible met elkaar. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er tijdens de testvlucht achter komt dat je motoren te zwak zijn. Voorbereiding is hierbij het halve werk. Wil je een drone bouwen die snel reageert kies dan voor een zelfbouw quadcopter met een licht en klein frame. Ook vindt je Quadcopter bouwpakketten op internet die je vrij makkelijk zelf in elkaar kan zetten.

Meer informatie over dit onderwerp wordt snel vervolg, maar klik hier voor meer info op de home pagina en mijn andere pagina’s.

Race drones

Drones zijn cool, maar race drones zijn nog cooler. Bij race drones gaat het om snelheid. Waar een normale drone er met ongeveer 60 km per uur mee op houdt, raast een race drone er snel langs heen met ongeveer een topsnelheid van maar liefst 80 km per uur. Wat het helemaal spectaculair maakt is dat je met fpv, first person view, door de ogen van je drone camera kan kijken met behulp van een speciale fpv bril. Drone racing is daadwerkelijk gigantisch hot geworden de laatste jaren. Goed voor ons, want dit betekent volop mogelijkheden voor liefhebbers zoals ons.

Win je race met een racedrone

Win je race met een racedrone met een topsnelheid van maar liefst 80 km per uur

Race drone bouwen

Dus je bent van plan er één te gaan bouwen, dan moet je eerst zelf je race drone samenstellen. Wat belangrijk is om in de gaten te houden is dat hoe lichter je race drone wordt, hoe sneller deze zich kan maneuvreren in de lucht. De reactiesnelheid is hierdoor hoog. Hij heeft geen grote energie slurpende motoren nodig omdat het frame klein en licht is. Het opbouwen van een zware camera is dus niet verstandig. Een goede camera betekent vaak een chip die veel energie slurpt en waardoor een zware accu vaak vereist is. Omdat je met drone racing echt snelheid en stabiliteit wilt behalen is het dus aan te raden om lichte onderdelen en dus ook een lichte camera te monteren.

Race drone kit

Houd je het graag eenvoudig? Houd jezelf dan niet voor de gek. Knutsel je graag een beetje, maar ben je er geen held in, kies dan voor een drone bouwkit. Wil je een drone waarbij het beeld voor je ogen geprojecteerd wordt kies dan voor een fpv drone kit met bril, of racing drones met bril. Gebruik deze zoekwoorden in Google en je komt genoeg race drones met bril tegen.

Race drone zelfbouwpakket

Als je op internet zoekt naar een zelfbouwpakket voor drones dan vind je vaak onderdelen die je vaak zelf in elkaar dient te zetten, maar welke zelf al zijn voorzien van de benodigde secondaire onderdelen. Dit is de makkelijke manier, want vaak zijn de onderdelen gelijk compatible met elkaar. Je kunt natuurlijk ook zelf je drone samenstellen en letterlijk alle losse onderdelen verzamelen en je drone vanaf scratch opbouwen. Welke optie verstandig is om te kiezen hangt af van je kennis, ervaring, tijd, geld en doel waarmee jij je race drone wilt gebruiken. Daarom kun jij dit het beste zelf bepalen. Als alternatief kun je natuurlijk een drone kit kopen of een zelfbouwpakket aanschaffen. Dit kan de nodige rompslomp voorkomen.

Facebook
Google+
https://www.realdrones.nl/drone-bouwpakketten">
Twitter

Fpv race drone bouwen

Als we het hebben over race drones, dan gaat het meestal over first person race drones, afgekort fpv drones. Je kijkt eigenlijk door de ogen van je drone camera als het ware. Het bouwen van Fpv drones wordt tegenwoordig steeds meer gedaan. Doe het zelf drone bouwkits maken het eenvoudig je eigen fpv drone zelf te bouwen. Met fpv heb je een bril je op je hoofd waarbij het beeld van je camera word geprojecteerd voor je ogen. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare Fpv racing drone kopen, maar als je er zelf één wilt bouwen dan vind je op mijn site tips zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Ryze Tello – Een kleine goedkope drone

Liever toch niet zelf een drone bouwen?

Voel je er niet veel voor om zelf een drone te gaan bouwen? Ik kan me voorstellen dat je op deze pagina terecht bent gekomen met het idee dat een drone zelf bouwen goedkoper is. Dit hoeft niet zo te zijn, want er zijn al drones te koop voor ongeveer 100 euro. De Ryze Tello is zo’n drone. Ze is een licht gewichtige drone met DJI en Intel technologie geïntegreerd. 

Eigenlijk is de Ryzer Tello gemaakt voor binnen in huis. Je kan namelijk maar een kwartiertje vliegen en de afstand tussen de antenne (je smart phone) en de Ryzer Tello mag maximaal 100 meter bedragen. Verbreekt de verbinding, of raakt de accu leeg, dan zal je net aangeschafte drone niet ter pletter vallen, maar haar automatische landings functie inschakelen. Het is eigenlijk een best geavanceerd stukje speelgoed. Het opladen van de drone duurt 1.5 uur en dit valt reuze mee vind ik persoonlijk.

Wil je toch graag wat verder weg kunnen vliegen, dan zijn hier ook manieren voor, zoals bijvoorbeeld met behulp van een powerbank en een bluetooth adapter die verderweg kan uitzenden.

Filmen in 720p

De Ryze Tello is voorzien van een 720p camera. Voor een kleine 100 euro kun je dus al HD video’s maken en foto’s schieten.

Ik zal de website verder aanvullen met informatie over deze drone, maar voor nu kun je meer informtie vinden via de knop onder de foto’s. Ook kan je deze drone op de website van DJI bestellen. Er wordt gewoon netjes naar Nederland verstuurd en de levertijd bedraagt 4 a 5 werkdagen.

Programmeerbare drone

De Tello is voorzien van eenvoudige software, waarmee jij je eigen Tello drone kunt programmeren. Eigenlijk gebruik je de software om je drone te fine tunen of om je drone speciale trucjes te laten doen. De Tello is hierdoor met name erg geschikt voor kinderen om alvast eens kennis te maken met programmeren. Ten slotte gaan we namelijk een steeds digitalere wereld tegemoet.

Of bestel een kant en klare drone direct bij DJI

Drone kopen bij DJI

Heb je geen zin om zelf te gaan knutselen, al dat gepruts met draden en dergelijken, dan kun je natuurlijk een drone bestellen en hier gelijk van genieten op het moment dat je deze in ontvangst hebt genomen. 

DJI bezorgt ook in Nederland…….

en de verzendkosten zijn ook nog eens gratis. Klik op de banner en bekijk het zelf.

Summary
Drone bouwpakketten
Article Name
Drone bouwpakketten
Description
Heb jij altijd al zelf je eigen drone willen bouwen? Er zijn nu veel verschillende soorten bouwpakketten voor drones beschikbaar en met bijna ieder budget mogelijk om aan te schaffen.
Author
Publisher Name
Realdrones.nl
Publisher Logo