Het bouwen van je allereerste drone is nog nooit zo eenvoudig geweest met de technologie die vandaag de dag beschikbaar is. Hoorde je vroeger iets over drones, dan was dat vaak op het journaal of je las er ergens een stuk over, maar tegenwoordig kunnen we onze eigen drone online kopen. Sterker nog, we kunnen er zelf 1 maken.

Stap 1

De eerste stap om je eigen drone te bouwen is te kijken naar wat voor een design je als eindresultaat wilt hebben. Dit zal betrekking hebben tot welke onderdelen je nodig hebt. Ga je voor snelheid? Dan kun je het beste een drone bouwen met vaste vleugels. Hoewel als precisie wilt, dan maak je liever een drone met meer dan 2 rotoren. Een rotor is hetgene wat je in de lucht houdt, zoals bijvoorbeeld het bovenste gedeelte en de achterkant van een helikopter. Kies je ervoor om een drone te bouwen met meer dan 2 rotoren dan zijn je mogelijkheden oneindig. Er zijn namelijk verschillende designs, vormen en maten om uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit ontwerpen als een ‘x’ vorm, een ‘+’ vorm of zelfs een‘y’vorm met 2 rotoren aan iedere arm. Bij de ‘y’ vorm kan het ook zijn dat deze is uitgerust met 3 rotoren in plaats van 4.

Stap 2

De volgende stap gaat om het kiezen van de basis van je drone. Jaren geleden was de reactiesnelheid van sensoren nog niet zo snel als vandaag de dag. Nadat de technologie zich verbeterde is er nu volop keuze op de markt. Veel verschillende fabrikanten kwamen met centraal, focus gerichte sensoren voor drones, welke gespecialiseerd zouden zijn in zowel navigeren als in hoogtenauwkeurigheid. Het is verstandig om een systeem te kiezen voor je drone welke het beste overeenkomt met jou persoonlijke wensen. Als het nou gaat om stabiliteit tijdens het vliegen, of om snelheid. Voor iedere behoefte zijn er tal van onderdelen te vinden met ieder hun eigen kenmerken. Sta je ervoor open geld te investeren, dan vind je ook frames waarbij het mogelijk is om de camera , na installatie, te draaien van boven naar beneden, evenals het versturen van video materiaal naar een apparaat op de grond door middel van Wi-Fi of een 3g of 4g verbinding. Zoals eerder aangegeven, als je een camera op je drone wilt bouwen, moet deze optie zijn geïntegreerd in het frame.

Stap 3

Als het goed is het nu duidelijk wat je nodig hebt voor het hart van je drone. Wat je vervolgens nodig hebt is de elektronica, zoals de sensors, de rotor, de camera en alle bedrading welke benodigd zijn om dit apparaat werkend te krijgen. We moeten eerst een frame bouwen. Het is verstandig om te kiezen voor sterk materiaal, maar het moet ook makkelijk bewerkbaar zijn om je bedrading in weg te werken. Carbon fiber is 1 van de meest populaire materialen als het gaat om drones. Het is licht en erg sterk. Het is ook een erg geschikt materiaal om trillingen te verhinderen. Hierdoor zal je drone een stuk stabieler zijn tijdens het vliegen.

Laatste stap

In de laatste stap moet je de armen van je drone, waar de rotoren aan vast zitten, bevestigen aan het frame. Afhankelijk van je ontwerp van je frame kan het eenvoudiger zijn om de armen voor en achter je frame te monteren. Je kunt je drone ook efficiënter maken door er klikarmen of schuifarmen op te monteren om het apparaat beter en veiliger te kunnen opbergen en te vervoeren.

Alles wat je nu nog maar hoeft te doen is er zeker van zijn dat alles kompleet is. Controleer alles goed is bedraadt en dat de sensoren reageren op je controller of afstandsbediening. Controleer of je camera is verbonden met een apparaat op de grond. Wanneer dit allemaal is gecontroleerd is het tijd voor een testvlucht. Veel plezier.

Please follow and like us: