Als je iemand vraagt wat ze denken als je het woord ‘drone’ zegt zullen mensen vaak gelijk denken aan het leger, terwijl eigenlijk de commerciële drone markt vele male populairder is. De commerciële drone industrie groeit ieder jaar met ongeveer 20% en als gevolg is de industrie flink gegroeid. Het introduceren van hoge kwaliteit camera’s en efficiënte gps systemen gepaard met strakke designs heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer mensen gebruik maken van quad helikopters voor recreatief gebruik.

Het Chinese bedrijf, DJI, welke is opgericht in 2006, is de marktleider op het gebied van recreatieve drones en naar verwachting zal het bedrijf volgend jaar 1 biljoen dollar aan omzet draaien. Met een productlijn inclusief de Phantom 3 en de Inspire 1, zullen hun producten zich snel over de hele wereld worden gebruikt door verschillende bedrijven, inclusief boerderijen en politiek.

De apparaten van het Chinese bedrijf kunnen ook worden gebruikt tijdens het moment dat natuurrampen plaatsvinden. Ze kunnen namelijk worden ingezet om orkanen te volgen of te zoeken naar de oorzaak van bijvoorbeeld bosbranden en deze onder controle houden. De drones van DJI zijn uitgerust met hoge kwaliteit camera’s om foto’s te schieten of om video opnames te maken. Daarnaast zijn ze voorzien van een efficiënt gps system en ondersteunen vele soorten software. De APP die is meegeleverd bij DJI stelt de gebruiker in staat om de instellingen van de drone te veranderen, wat kan zorgen voor optimaal gebruik van de camera. Het is mogelijk om 4k te streamen naar je IOS of Android apparaat tijdens het vliegen.

Er wordt gezegd dat tegen het jaar 2025, commerciële drones verantwoordelijk zullen zijn voor biljoenen dollars groei in de economie. Meer dan 100.000 banen zullen vrijkomen in de drone industrie. Hierdoor zal er een ontzettende groei ontstaan in belastinggeld. Het ziet er dan ook niet naar uit dat snel zal gaan stagneren. De drone industrie is ontzettend aan het groeien en dat is precies wat investeerders nodig hebben om te groeien. Het feit dat deze bedrijven het zo goed doen betekent dat ze de mogelijkheid hebben om te herinvesteren en groter te investeren in betere producten welke tevens over meer mogelijkheden beschikken waardoor de markt zelfs nog harder zal gaan groeien. Deze markt zal niet instorten zolang mensen een gezond inkomen hebben.

Hoelang zou het duren voordat drones worden gebruikt zonder dat deze bestuurd dienen te worden door mensen? De FAA (Federal Aviation Administration) uit de V.S. heeft voorspeld dat binnen 3 jaar deze drones of quadhelikopters taken uit kunnen voeren als bijvoorbeeld het bezorgen van poststukken zonder overzicht van mensen. De drone industrie in constant in beweging en de regels en wetgevingen veranderen telkens als gevolg van deze groei. Op dit moment mogen drones alleen vliegen als ze ook daadwerkelijk kunnen worden waargenomen met het oog door de bestuurder, maar vele industrieën zien graag dat deze wet wordt gewijzigd zodat ze de drones beter kunnen inzetten. Bijvoorbeeld, een bedrijf als NS wil precies weten waar het spoor is beschadigd, wat een lastig proces kan zijn als een drone niet verder mag vliegen als hij ten allen tijden in zicht moet blijven. Door deze reden zal waarschijnlijk de FAA een oplossing in overweging nemen, want het kan ook helpen bij het redden van levens. Een drone kan bijvoorbeeld eerst een situatie bekijken alvorens er mensen naartoe te sturen. Zo is bekend of een situatie veilig of onveilig is om te betreden.

Er worden ieder jaar weer nieuwe technologieën geïntroduceerd omtrent drones. Wanneer deze nieuwe hype zijn einde gaat zien is onvoorspelbaar als je kijkt naar de huidige groei voor commerciële drones.  

Please follow and like us: